Byvandring i Nilsvallen

Byvandring_2013

Vi var drygt 30 personer som dök upp hos Westmans – gammal som ung. Det var Elisabeth Hedh som var vår ciseron denna soliga söndag. Förutom Elisabeth, så bidrog Lasse Lind, Hans Ersa, Anders Hagberg, Tore Hägglund och Olle Westman med spännande inforamtion och olika berättelser.

Ursprungligen fanns det bara 2 fastigheter i Nilsvallen. I det gamla ålderdomshemmets uthus fanns bl.a. rester av burar där männinskor förvarades. Det var aggresiva och psykiskt sjuka som fick sitta instängda där, det fanns  ju inga mediciner på den tiden.
Bakom det före detta ålderdomshemmet finns en jättestor ornäsbjörk, som är minst 150 år gammal. Det har varit Gästgiveri på Nilsvallen liksom ett bryggeri. Detta och mycket, mycket mera fick ta del av.
Ekologiskt kaffe serverades på gården hos paret Hedh, innan vi vandrade den sista biten till Fusbäcken. Bara det centrala Nilsvallen hanns med, nedre Nilsvallen och Byn får vi ta del av ett annat år.

Bilder från Byvandringen hittar du här.

Kommentera

1 thoughts on “Byvandring i Nilsvallen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.